Bacalah Al Quran

"Sesiapa yang membaca satu huruf dari Kitab Allah ditulis baginya satu kebajikan, setiap kebajikan digandakan sebanyak sepuluh kali ganda".
"Orang yang tidak ada pada rongganya sedikitpun dari al quran sama seperti sebuah rumah yang di tinggalkan kosong".

Khamis, 18 Julai 2013

Kesatuan musuh-musuh Islam


ﻭَﻛَﺬَٰﻟِﻚَ ﻧُﻮَﻟِّﻲ ﺑَﻌْﺾَ ﺍﻟﻆَّﺎﻟِﻤِﻴﻦَ ﺑَﻌْﻀًﺎ ﺑِﻤَﺎ ﻛَﺎﻧُﻮﺍ ﻳَﻜْﺴِﺒُﻮﻥَ

Dan demikianlah Kami jadikan sebahagian dari orang-orang yang zalim itu kawan rapat dengan sebahagian yang lain, disebabkan apa yang mereka telah usahakan (dari perbuatan-perbuatan kufur dan maksiat itu).

Demikianlah sikap musuh-musuh Islam akn berkerjasama sesama mereka bagi menghancurkan Islam.Begitu juga dengan munafiq yg berada di tengah2 masyarakat Islam mereka sentiasa beralasan untuk tidak bersama2 di dlm program syiar islam tetapi sangat mesra jika bersama program mungkar.

Ali pernah meminta kebenaran dengan Baginda Nabi untuk berkahwin dengan ank perempuan Abu Jahal semasa puteri Nabi masih hidup tetapi tidak dibenarkan kerana nabi dengan tegasnya menyatakan bahawa ank kekasih Allah tidak sekali- kaki berhimpun dengan ank musuh Allah.

Setelah berlaku rampasan kuasa di Mesir,pimpinan islam jatuh maka yg plg seronok dan bertepuk tangan keriangan ialah negara israil..pimpinan Israil org pertama mengucapkn tahniah atas kejayaan rampasan kuasa tersebut.kemudia ucapan tahniah datang dari beberapa buah negara Islam antaranya Saudi.Bahkan raja saudi sanggup menawarkan danauntuk membangunkan semula mesir.

Semasa mesir berhempas pulas menaikkan ekonomi Mesir,saudi pada waktu itu diam membisu seribu bahasa.dan kini terserlahlah sikap sebenar saudi dengan mengiakan rampasan kuasa dr kerajaan yg sah melalui sistem demokrasi.Saudi tanpa ada sedikit rasa segan bersekongkol dengan rejim sekular di mesir.

Si zalim akan mudah bersekongkol dengan si zalim yg lain.Orang jahat takkan sanggup duduk bersama dengan orang yg baik kerana kejahatan mereka akn ditegah dan dihalang oleh org baik..Bagi memudahkan kerja2 jahat org jahat,maka yg jahat akan memilih yg jahat juga sebagai kawan dan teman.

Setiap tindakan kejam yg dilakukan oleh mereka tidak akan di halang bahkah di sokong sekalipun terpaksa menumpahkan darah orang awam.
Sedangkan jikalau penduduk langit dan bumi bersekongkol menumpahkan seorang darah muslim yg tidak berdosa nescaya semua mereka akan dihumbangkan kedalam neraka.

Klosa ayat ancaman seperti ini hanya akn ada pada kamus org beriman sahaja..adapun kafir dan munafik tidak mempercayainya sebab itulah mereka sanggup bersama demi mempertahankan kuasa mereka

Tiada ulasan:

Catat Ulasan